2

After having formatting my computer (W7-64bits), I have re-installed QGIS 2.0.1-64 bits on it . But I can not use GRASS, SAGA or R via Toolbox (or Processing). I have checked the path in the Options, and I have tried to uninstall and re-install it again, but it doesn’t work yet. In the beginning of the re-install, I have a message telling that I QGIS is already installed, but it didn't remain any folder or files link with Qgis. I checked as well in the option and plugin setting, but everything seem to be fine (plugin activate, plugin repositories connected...).

Did I install something else than QGIS? did I miss a step, etc.?

Many thanks for help!

  • You ask if you need to install something else than QGIS: Did you install grass/saga/r ? You have to manually select this in the advanced options in the OSGEO4W installer – Curlew Jan 28 '14 at 11:25
  • 1
    Selecting QGIS should activate the modules as dependencies as well. At least it did for me with qgis-dev. – AndreJ Jan 28 '14 at 12:03
  • @Curlew: Indeed, I did not activate the advanced interface... Many thanks! – user26278 Jan 28 '14 at 14:23
1

QGIS also installs files in your user directory (.qgis2 and subfolders), and writes some data to the registry.

If re-installing does not help, try the 32bit installation of OSGEO4W. The 64-bit version still has some issues where it does not behave as expected.


EDIT

After looking at your screenshot given in the comments:

There is nothing wrong with your installation, just click on the simplified interface bottom right and change to advanced interface.

  • Thank you for your answer. I also have deleted this file (.qgis2) before re-install QGIS. And I also tried to install the 32 bit version, but GRASS, SAGA or R didn't work neither. – user26278 Jan 28 '14 at 11:15
  • Can you add a screenshot with the error message to your question? – AndreJ Jan 28 '14 at 12:02
  • Here is the screenshot with the error message when I re-installed QGIS 2.0.1 today, even if I uninstalled QGIS. But, just after the formatting the QGIS installation worked well, excepted that I could not use GRASS or SAGA via the Toolbox. i.stack.imgur.com/0yGx6.jpg – user26278 Jan 28 '14 at 13:16
  • Sorry, I meant the error when trying to run GRASS SAGA or R. What are the shields on the icons good for? – AndreJ Jan 28 '14 at 13:27
  • 1
    There is nothing wrong with your installation, just click on the simplified interface bottom right and change to advanced interface... – AndreJ Jan 28 '14 at 14:05

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.