0

I have two questions. It would be great if anyone help me to sort this out. Thanks in advance

1) While capturing a polygon in QGIS, how to remove the red - shade - sort of thing..... ?

2)Though the symbol of the polygon has been set as No brush - Solid line ..... While using split tool and when we select the polygon..it's get selected as a whole yellow fill. So if there is background layer which i'll be using as the reference layer to split the polygon...i can't see that one.

Split tool works even without selecting the particular polygon. But i wanna know..is it possible to set the select properties like..a simple No fill - Red Solid line ?

enter image description here

1
  • 1
    try setting the layers' transparency also to 50% Apr 11, 2014 at 13:16

1 Answer 1

1
  1. You can change the opacity of the red shading by going to Settings > Options > Digitizing > Line Color (under "Rubberband") and changing the "Alpha Channel" - lower values are more transparent
  2. Similarly, you can change the default yellow selection by going to Settings > Options > Canvas & Legend > Selection Color > and changing the "Alpha Channel" to modify the transparency and/or change the color

Note: 2) does not seem to work in QGIS 2.2.0 in Windows, but I think this is a bug.

1
  • Thanks Darren.. Alpha channel...It didn't occur to me...
    – joseph_k
    Apr 14, 2014 at 9:49

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.