2

This is driving me crazy. The picture says it all:

You can see whole layer in QGIS browser and Composer, but when i export to pdf some layers are cut. I have tried moving the cut layers to the top of a layer tree, tried disabling labeling, tried to export them one by one, tried exporting to image and every time the result is same. This somehow happens to only a few random layers. Why is this happening?

  • Do you have a rotation set for your map? – ndawson May 14 '14 at 11:20
  • Are the disappearing layers WMS-layers? If so, they might sometimes required large images then the WMS server is willing to supply. If this is the case, try re-adding the WMS layer but set a small enough tile size (512x512) and instead print composer will request the data from that server in smaller chunks to build a large image. – Tim Couwelier May 14 '14 at 11:30
  • Yes @ndawson, just played a bit more with settings and came back to post that the problem disappear when i set the rotation to zero. Is it possible to keep all the parts of my layers AND rotation? The layers are not WMS, although i also have a few of those on – eight May 14 '14 at 11:32
  • Sounds like this bug: hub.qgis.org/issues/9691 – ndawson May 14 '14 at 12:01
  • Yup, Thank You ndawson.To anyone who will run into such problem just change the layer transparency to 0. – eight May 14 '14 at 12:22
1

It's a known bug - http://hub.qgis.org/issues/9691 . You can work around it by either setting the map's rotation to 0 or by removing the layer transparency.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.